2022-03-11 07:40:22• hírek • Agerpres

Több mint hetven töltőállomást ellenőriztek és 370 ezer lejnyi bírságot szabtak ki

Több mint hetven töltőállomást ellenőrzött és 370 ezer lejre szabott ki bírságot csütörtökön az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) - közölte csütörtök este a kormányszóvivő.

Dan Cărbunaru tájékoztatása szerint a legnagyobb összegű, 100 ezer lejes büntetést a Románia területén 215 töltőállomást üzemeltető vállalat központi székhelyére rótták ki.


"Az indokolatlanul rendkívül magas üzemanyagár miatt országszerte híressé vált belényesi töltőállomást 35 ezer lejre büntették meg" - jelentette ki Cărbunaru. A szóvivő hozzátette, a pénzbüntetés mellett mindkét céget, illetve további négy Galac és Kolozs megyei benzinkutat arra köteleztek, hogy térjenek vissza a korábban alkalmazott árhoz.


Az ellenőrzések során kiderült, hogy több töltőállomás nem az új, hanem a már meglévő készleteket értékesítette sokkal magasabb áron.


A fogyasztóvédők azt is megállapították, hogy az elmúlt két napban alkalmazott áremeléseknek nincs alapja.


Az ANPC mellett az Országos Adóhatóság és a Versenytanács is ellenőrzéseket indított a töltőállomásoknál, ezek eredményeit a későbbiekben közlik - mondta még a kormányszóvivő.


Dan Cărbunaru beszélt arról is, hogy tilos az üzemanyagok forgalmazása nem erre a célra szánt műanyag vagy üvegedényekben, kannákban, tartályokban, az országos katasztrófavédelem ennek kapcsán is ellenőrzésekbe kezdett és meghozza a szükséges intézkedéseket. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: